Veel gestelde vragen over Shared hosting

Hoe kan ik PHP gebruiken?

Plaats uw bestanden met PHP instructies en de extensie .php in de htdocs directory. Via de webserver zou u dan direct uw bestand moeten kunnen benaderen en executen.

Welke versie van PHP kan ik gebruiken?

De shared hosting websites maken gebruik van Apache webserver met daarop PHP versie 4 geinstalleerd. Deze versie van PHP zal worden vervangen door PHP versie 5 voor het einde van januari 2008. Om gebruik te maken van PHP dient u de extensie .php te gebruiken.

Welke functies zijn onbeschikbaar?

Vanuit veiligheids overweging zijn de volgende functies gedisabled. Mocht u hierdoor tegen problemen aanlopen dan kunt u altijd contact opnemen met de helpdesk. Hieronder een overzicht van functies die onbeschikbaar zijn:

» chown
» disk_free_space
» disk_total_space
» diskfreespace
» dl
» escapeshellarg
» escapeshellcmd
» fileinode
» max_execution_time
» passthru
» pclose
» popen
» phpinfo
» proc_close
» proc_get_status
» proc_nice
» proc_open
» proc_terminate
» system
» set_time_limit
» shell_exec
» show_source

Remote bestanden openen

Vanuit veiligheids overweging is het niet toegestaan om met de functies zoals include, require en fopen bestanden te openen die niet lokaal op de server staan.

Globale variabelen registreren

In het verleden was PHP zo ingericht dat alle variabelen globaal beschikbaar waren, maar gezien de problemen betreffende deze feature is dit uitgezet. Alle moderne scripts zouden geen problemen meer mogen geven en mocht u toch tegen problemen aanlopen dan kunt u contact opnemen met de helpdesk en de ontwikkelaar van het script.